Τρόποι για να διακοσμήσετε το υπνοδωμάτιο σας

Ξοδεύετε τόσο πολύ χρόνο στην κρεβατοκάμαρά σας, οπότε είναι λογικό να το διακοσμήσετε για να το κάνετε ένα ευχάριστο δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται. Δεδομένου ότι η κρεβατοκάμαρά σας προορίζεται κατά κύριο λόγο για ύπνο και για ψύξη έξω “θα σας δώσει την αίσθηση της άνεσης και της χαλάρωσης σετ κρεβατοκάμαρων . Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη διακόσμηση του υπνοδωματίου σας:

1. Χρώματα

Τα χρώματα επηρεάζουν τη διάθεσή σας. Παραδοσιακά, οι «κανόνες» των χρωμάτων στην κρεβατοκάμαρα έχουν δηλώσει ότι τα ελαφρύτερα παστέλ και τα λευκά ήταν η σειρά της ημέρας για τις κρεβατοκάμαρες λόγω των χαλαρωτικών στοιχείων τους. Εάν προτιμάτε έντονα χρώματα, ωστόσο, γιατί να μην τα συμπεριλάβετε στο σχεδιασμό του υπνοδωματίου σας; Μια ιδέα που μπορεί να προστατευτεί από το χρωματικό συνδυασμό που χρονολογείται ή ξεφεύγει από τη μόδα πολύ γρήγορα είναι να επιλέξετε έναν ουδέτερο τόνο, όπως μια σκιά από λευκή ή λευκή ξυλεία, για τους τοίχους και το πάτωμα που ταιριάζει εύκολα με οποιοδήποτε χρώμα της επιλογής σας. Διατηρώντας τα βασικά στοιχεία του δωματίου απλό, παρέχει την ευκαιρία να καρυκεύσετε το δωμάτιο με πολύχρωμα αξεσουάρ. Για παράδειγμα, τα σεντόνια, τα σεντόνια, οι μαξιλαροθήκες και οι κουρτίνες μπορούν να έχουν κόκκινα ή πορτοκαλί χρώματα στο σχεδιασμό τους για να μπαχαρίσουν το δωμάτιο.

2. Αξιοποιήστε καλύτερα το Space

Τα πιο συνηθισμένα έπιπλα που θα δείτε σε μια κρεβατοκάμαρα είναι, φυσικά, το κρεβάτι και το κομοδίνο με λαμπτήρες με μερικά μεγαλύτερα δωμάτια, όπως επίσης καρέκλες, γραφείο μελέτης, τηλεόραση, οθωμανούς, ντουλάπα αποθήκευσης και αυτόνομη ντουλάπα.

Όταν ο χώρος του υπνοδωματίου σας είναι αρκετά μικρός, αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο κρεβάτι. Είναι καλύτερο να αφήσετε ένα μεγάλο χώρο στο δάπεδο στην κρεβατοκάμαρά σας, όπου μπορείτε να μετακινηθείτε ελεύθερα, αλλά αν θέλετε απεγνωσμένα ένα king size κρεβάτι προχωρήστε με αυτό διασφαλίζοντας ότι η βάση του κρεβατιού και το κεφάλι του κρεβατιού και είτε κρυμμένα είτε σχεδόν κρυμμένα. Αφήστε τα έπιπλά σας στο ελάχιστο σαν κομοδίνο με συρτάρι. Χρησιμοποιήστε επίσης ανοιχτά χρώματα στην παλέτα χρωμάτων σας, καθώς αυτά δημιουργούν την αντίληψη για μεγαλύτερο χώρο.

Από την άλλη πλευρά, τα μεγάλα υπνοδωμάτια πρέπει να έχουν αρκετά έπιπλα έτσι ώστε να μην φαίνονται γυμνά. Εξακολουθεί να είναι καλό να έχετε ένα μεγάλο δάπεδο, αλλά μπορείτε να προσθέσετε καρέκλες, οθωμανούς και ακόμη και ένα γραφείο μελέτης εάν έχετε ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ζεστά χρώματα όπως κόκκινο, πορτοκαλί, καφέ και ακόμη και μαύρο. Ωστόσο, σε ορισμένους, το μαύρο μπορεί να είναι πολύ τολμηρό για ένα υπνοδωμάτιο.

3. Εκφραστείτε

Όπως σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο του σπιτιού, το δωμάτιό σας θα πρέπει να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σας. Διακοσμήστε το έτσι ώστε να σας αρέσει, γιατί κανείς δεν θα δει τόσο πολύ όσο αυτό που θέλετε! Εάν το στυλ σας είναι λίγο «έξω εκεί», σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε την άκρη της χρήσης απλών χρωμάτων για τα κόκαλα της διαφήμισης του δωματίου και εκφράστε την «τρέλα» σας μέσω αξεσουάρ.

4. Ευκολία και άνεση

Το πιο σημαντικό έπιπλο στην κρεβατοκάμαρά σας είναι το κρεβάτι σας. Βεβαιωθείτε ότι το στρώμα και τα μαξιλάρια του είναι κατάλληλα για εσάς. Αποφύγετε τα κρεβάτια που θα σας προκαλέσουν πόνο στην πλάτη ή κρεβάτια που θα βλάψουν τη σπονδυλική σας στήλη. Δεδομένου ότι η κρεβατοκάμαρα είναι ένα μέρος ηρεμίας, είναι καλή ιδέα να αφαιρέσετε κάθε αίσθηση «χάους». Αποφύγετε την υπερβολική ακαταστασία στην κρεβατοκάμαρά σας. Βλέποντας πολλή ακαταστασία δίνει μια αίσθηση άγχους παρά ξεκούρασης.

5. Η κρεβατοκάμαρά του και του Hers

Εάν μοιράζεστε ένα υπνοδωμάτιο με τον άντρα ή τον φίλο σας, είναι επίσης καλύτερο να λάβετε υπόψη τις προτιμήσεις τους. Πρέπει να επιτύχετε μια ισορροπία στην επιλογή των στολίων και των λευκών ειδών του υπνοδωματίου σας, όπως σεντόνια, μαξιλάρια, κ.λπ., επιλέγοντας κλινοσκεπάσματα με μεικτά χρώματα μπλε και κόκκινο, καφέ και πορτοκαλί, πράσινο και μαύρο. Εάν λάβετε αυτό το σκεπτικό στο σύζυγό ή τον φίλο σας, θα τους κάνει πραγματικά να νιώσουν ευπρόσδεκτοι στο δωμάτιό σας.

6. Δάπεδα

Το δάπεδο στην κρεβατοκάμαρά σας θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες σας. Εάν ζείτε σε ένα δροσερό κλίμα χρησιμοποιώντας ένα χαλί θα κάνει το δωμάτιό σας πιο ζεστό. Εάν βρίσκεστε σε ένα πιο ζεστό περιβάλλον, η χρήση σανίδας δαπέδου είναι πιο κατάλληλη. Για πολλούς ανθρώπους που ζουν σε ένα εύκρατο κλίμα είτε μοκέτες είτε σανίδες δαπέδου, πιθανώς με ένα μεγάλο χαλί, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν καλά για το σχεδιασμό του υπνοδωματίου σας.

7. Φωτισμός

Ο φωτισμός είναι ένα δύσκολο κομμάτι της διακόσμησης του υπνοδωματίου σας. Πρέπει να λάβετε υπόψη παράγοντες όπως: Πόσο φυσικό φως εισέρχεται ήδη; Πώς χρησιμοποιείται το δωμάτιο; Πώς θα επηρεάσει η επιλογή φωτός τα χρώματα μέσα στο δωμάτιο; Υπάρχουν δομικοί περιορισμοί στο δωμάτιο που θα επηρεάσουν τις επιλογές φωτισμού;

Leave a Reply

Your email address will not be published.