Buku Panduan Anda Untuk Memilih Pengasuh Si Kecil Yang Cemerlang

Kebanyakan ayah dan ibu pada masa-masa tertentu mesti menemui pengasuh kanak-kanak walaupun mereka mungkin sedang menyiapkan kerja atau bila-bila masa mereka rasa ingin berehat untuk seketika. Tidak ada persoalan bahawa tinggal sebagai ibu atau bapa mungkin sangat sukar bersama-sama dengan penyelesaian terbaik untuk memudahkan tekanan yang anda ketahui semasa menjaga anak kecil anda adalah untuk mempunyai pengasuh baru lahir yang dipercayai untuk membantu anda. Saya pasti bahawa majoriti ibu dan ayah menyedari bahawa rawatan bayi kadangkala mungkin menjadi satu-satunya pilihan, terutamanya apabila anda tidak boleh berhenti beroperasi pada bila-bila masa anak lelaki atau anak perempuan anda bersin atau tidak dapat pergi ke fakulti. Sebaliknya, ayah dan ibu yang menjaga anak-anak mereka sepenuh masa juga mahukan penjagaan anak tambahan kerana mereka perlu mengecas semula mental bersama-sama secara fizikal. Jadi, jika anda memerlukan keretakan tetapi tidak mempunyai apa-apa untuk mendapatkannya, maka anda pasti perlu mempertimbangkan untuk menggunakan perkhidmatan pengasuh yang baru lahir yang boleh dipercayai Sitly.

Saya akan menasihatkan anda terlebih dahulu bertanya kepada pelbagai ayah dan ibu lain sekiranya mereka mengenali sesiapa yang sesuai untuk pekerjaan yang benar-benar bertanggungjawab ini. Sudah tentu, anda juga mungkin menemui jiran yang sedia membantu anda dengan penjagaan anak muda dari semasa ke semasa. Walaupun sebenarnya sangat jelas bahawa mendapatkan pengasuh bayi yang baik adalah isu yang sukar, anda tidak sepatutnya percaya hanya kerana rakan rapat jiran seseorang memerhatikan anak kecil mereka yang bermakna pengasuh bayi ini akan menjaga mereka yang mempunyai anak di bawah umur. Apa yang perlu dilakukan oleh mana-mana ibu bapa ialah menemu duga kerja pengasuh kanak-kanak dan melihat rujukan mereka. Anda akan menemui beberapa ibu dan ayah yang menjangkakan pengasuh kanak-kanak untuk menjadi salinan sebenar oleh mereka sendiri. Ini mungkin sukar dicari dan pada dasarnya ia tidak begitu baik.

Ciri-ciri sebenar yang perlu dimiliki oleh setiap pengasuh ialah fleksibiliti keseluruhan, kebaikan dan kesedaran. Jelas sekali, kita tidak seharusnya memandang rendah nilai pengajaran, pengalaman berinteraksi dengan anak-anak muda, dan memahami petua tentang cara bertindak sekiranya berlaku kecemasan. Semasa menjalankan temu duga, ibu bapa boleh bercakap tentang bayaran setiap jam dan strategi pengangkutan. Sudah tentu, sekiranya anda menggaji seorang pengasuh kanak-kanak yang tinggal dalam komuniti, pengangkutan sudah tentu tidak menjadi masalah, tetapi katakan mereka tinggal di bandar dan tidak mempunyai lesen memandu?

Apabila mempunyai pengasuh kanak-kanak untuk mengawasi anak-anak anda, anda tidak sepatutnya membenarkan dia menyampaikan meditasi kerana dia bukan seorang jururawat. Apa yang dia mesti berikan adalah mudah untuk bermula dengan bantuan untuk lebam dan bengkak kecil. Ibu dan ayah mesti tidak lupa untuk sering memberi sitter nombor telefon mereka, alamat untuk menghubungi mereka atau hubungan terdekat juga. Butiran bersama penyedia krisis sekiranya berlaku krisis juga perlu ditawarkan. Apabila anda tidak mempunyai kepakaran awal dengan pengasuh bayi, sebaliknya anda baru sahaja menerima yang baru, maka adalah dinasihatkan untuk menganjurkan mesyuarat yang melibatkan anak-anak dan juga pengasuh yang baru lahir dengan semua kewujudan anda.

Dengan cara itu anak-anak boleh membiasakan diri dengan orang yang baru dan mereka akan tahu apa yang diharapkan melalui anak-anak muda dan cara menangani mereka. Daripada isu jam tangan saya, sebenarnya terdapat cabaran terpilih yang perlu juga diterangkan semasa menemu bual pengasuh kanak-kanak. Pertama sekali, mereka tidak perlu dibenarkan untuk mempunyai pasangan semata-mata kerana yang terakhir mengganggu mereka. Seterusnya, membuat panggilan telefon bimbit rawak sepatutnya dilarang, hanya panggilan telefon bimbit yang diluluskan dengan bapa atau ibu sahaja dibenarkan. Yang terakhir walaupun bukan yang paling kecil, pengasuh bayi mesti hampir tidak menjawab pintu kepada orang yang tidak dikenali, hanya ibu bapa. Lagipun, apa yang benar-benar penting ialah keselamatan dan perlindungan asas bersama anak-anak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.